Home 5 Rentemiddeling

Wil jij ook besparen?

Rentemiddeling

Hoor jij ook wel eens vrienden of familieleden spreken over een erg lage hypotheekrente? Rentestanden wijzigen en dat kan betekenen dat jij een hogere rente betaalt dan anderen. Bij het naderen van de einde rentevaste periode mag je kosteloos je hypotheek aanpassen en kan ook jij wellicht profiteren van een lagere rente. Nadert deze periode voorlopig nog niet maar is de rente nu wel veel lager, dan kan rentemiddeling voor jou de oplossing zijn!

Met rentemiddeling breek je vroegtijdig jouw afgesproken rentevaste periode af. Uiteraard moet dit in overleg met jouw hypotheekverstrekker. Samen maak je dan een afspraak over een nieuwe rentevaste periode en de nieuwe rente. Deze nieuwe rente is een gemiddelde van je huidige hoge rente en de lage actuele rente. Je gaat dan dus minder rente betalen! De nieuwe rente ligt wel hoger dan de huidige hypotheekrente, omdat voor het vroegtijdig beëindigen een boeterente als opslag is verwerkt. Deze boeterente compenseert jouw hypotheekverstrekker voor een bedrag dat nooit hoger is dan wat zij mislopen door deze rentemiddeling. Voordeel is dat je niet direct in een keer de boete moet betalen. Deze betaal je namelijk zo gespreid over de nieuwe rentevaste periode. Extra voordeel is dat deze boete fiscaal aftrekbaas is bij je aangifte inkomstenbelasting.

Rentemiddeling kan dus zeker interessant zijn als jij nu een hogere rente betaalt, dan de actuele hypotheekrente. 

Hier vind je een overzicht van actuele rentestanden. Zo kan je met rentemiddeling besparen op jouw woonlasten. Niet alle hypotheekvertrekkers bieden rentemiddeling aan en het is niet makkelijk berekenen of het echt voordelig is. Rentemiddeling vraagt daarom om deskundig advies.

Wij helpen je hier graag bij. Samen bespreken we dan eerst je huidige persoonlijke situatie. Daarna vragen wij een voorstel voor rentemiddeling op bij jouw hypotheekvertrekker. Met dit voorstel kunnen wij dan de berekening maken of rentemiddeling echt interessant en passend is bij jouw huidige persoonlijke situatie.

Renteoverzicht

Meer advies nodig?

Wil je liever met een van onze adviseurs praten? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak. We helpen je graag verder!