Home 5 Einde rentevaste periode

Wij helpen jou hierbij!

Einde rentevaste periode

De kans is groot dat jij voor jouw huidige hypotheek een rentevaste periode hebt afgesproken. Dit is een periode van 1, 5 of 10 jaar, maar dat kan zelfs oplopen naar een periode van 30 jaar. Als jouw einde rentevaste periode nadert, dan bestaat de kans dat we kunnen besparen op jouw woonlasten. Dat is dus goed nieuws! Je mag dan namelijk kosteloos je hypotheek aanpassen.

Jouw huidige hypotheekverstrekker zal je hierover informeren door je uiterlijk drie maanden voor het einde van jouw rentevaste periode een brief te sturen. In deze brief krijg je een nieuw rentevoorstel met misschien wel een lagere rente dan je nu betaalt. Dat betekent dus dat je kan besparen op jouw woonlasten. Deze besparing kan nog gunstiger zijn bij een andere hypotheekverstrekker, dus wij adviseren altijd om eerst opnieuw verschillende verstrekkers met elkaar te vergelijken. Je mag bij de einde rentevaste periode namelijk ook kosteloos overstappen naar een andere verstrekker. Wil je eenvoudig zelf al eens kijken wat andere hypotheekverstrekkers aanbieden? Dan is dit een handig overzicht voor je.

 

Renteoverzicht

Nu is dus het moment om opnieuw en kritisch te kijken welke hypotheek het beste bij je past. Want niet alleen rentestanden wijzigen, maar ook jouw persoonlijke situatie. Denk aan jouw salaris, trouwen of samenwonen, kinderen, een wens om te verbouwen of misschien wil je wel graag gaan ondernemen. Aangezien je nu kosteloos kan overstappen is dit hét moment om samen te kijken welke hypotheek het beste bij jouw past.

Wij helpen je hier graag bij. Het aanbod van je huidige vertrekker vergelijken we dan met de mogelijkheden en rentestanden van andere hypotheekverstrekker. En dan kijken we niet alleen naar de rentestanden, maar wij kijken ook welke voorwaarden en hypotheekvorm het beste passen bij jou. Dit vraagt om deskundig advies.

Meer advies nodig?

Wil je liever met een van onze adviseurs praten? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak. We helpen je graag verder!